Van origine is de Real Alcázar een Moors fort en naar eigen zeggen het meest representatieve monument van de stad, het land en zelfs de gehele mediterraanse cultuur. Binnenin de muren en tuinen van het paleis ligt een millennium aan historische evolutie van de stad, waarin invloeden uit de Arabische periode samensmelten met de middeleeuwen, renaissance, barok en de negentiende eeuw.

De basis van het paleis ligt in 1364, wat het paleis in zijn huidige gedaante ongeveer even oud maakt als de Alhambra in Granada, maar zijn geschiedenis gaat eigenlijk veel verder. In 913 werd namelijk door de eerste kalief van Al-Andalus (zo noemden de Moren het door hen veroverde gebied van het Iberisch Schiereiland) opdracht gegeven tot de bouw van een kasteel. Daarvóór stond er op de plaats van het paleis een Romeins en daarna ook een Visigotisch fort. In 884 heeft het nog een invasie van de Vikingen tegengehouden.

n de 11e eeuw werd het kasteel uit 913 verder uitgebreid en kreeg het de naam Al-Moewarak. In de 14e eeuw, na de overwinning door Alfons X van Castilië op de Moren, werd dit kasteel nog verder uitgebreid, waarna er uiteindelijk door Koning Peter I van Castilië opdracht werd gegeven tot de bouw van een nieuw paleis, dat dus begon in 1364.

Aan de bouw van dit paleis werkten voornamelijk Moren mee. Zij versierden het paleis prachtig en gaven het zijn typisch Moorse uiterlijk. In de loop der tijd werd het kasteel door verschillende koningen uitgebreid met onder andere gotische en renaissance-elementen door keizer Karel V en werd het paleis uiteindelijk het paleis zoals we het nu kennen.

Het paleis heeft verschillende prachtige tuinen, allemaal in verschillende stijlen. Ze beslaan gezamenlijk zo’n 60.000 m2. en hebben net als het paleis zelf vele veranderingen meegemaakt in de loop der tijd. In de tuinen is veel groen te zien (meer dan 170 soorten planten van over de hele wereld) en er zijn sierlijk aangelegde tuinen en mooie fonteinen.

De Casa de Contratación werd in 1503 gebouwd door koning Ferdinand II van Aragon en zijn vrouw Isabella I van Castilië (hun huwelijk heeft er uiteindelijk voor gezord dat Spanje één werd). Hier werd de handel met de Nieuwe Wereld vastgelegd en bijgehouden. Ook was er een zeevaartschool met Amerigo Vespucci als eerste directeur. In de Casa de Contratación werd Christoffel Columbus na zijn tweede terugkeer uit Amerika door het koningspaar ontvangen. De architectuur van het paleis is een goed voorbeeld van de Mudéjararchitectuur. Deze stijl stamt uit de tijd dat de christenen de moslims verdreven hadden.

Kitty-Schulz-Alcazar-Sevilla.JPG

Foto genomen in : land : Sevilla, Andalusie ( Spanje )