Jerez is de thuisstad van tientallen prestigieuze wijnfamilies, die in sommige gevallen al vijf generaties aan de top van de sherryproductie staan. We passeren veel bodega’s met on-Spaans klinkende namen zoals Sandeman, Osborne, Williams & Humbert of Harvey’s. Ook de makers van Tío Pepe, Bodegas González Byass, hebben deels Engelse wortels.
Het complex van González Byass is enorm. Ooit, voor 1835, lag hier nog een gewone wijk met smalle straten. Opvallend is dat het hele complex met bodegas – letterlijk wijnkelders – zo gebouwd is dat de oorspronkelijke straatjes nog intact zijn.

Gonzalez Byass behoort tot het meest bezochte wijnbedrijf van Jerez en dat is te zien. Prachtige, met bloemen versierde patio’s en straatjes leiden ons van de ene zwaar geurende bodega naar de andere. In de ontvangstruimte worden we vermaakt met enorme ingelijste foto’s van alle beroemde personages die ooit dit bedrijf bezochten. In krijt gezette handtekeningen sieren honderden houten wijnvaten en vormen hiervoor het overtuigende bewijs.
Aan het eind van de rondleiding, deels per knalrood treintje, mochten we twee soorten sherry proeven.

Kitty-Schulz-Jerez-de-la-Frontera-sherry-proeven.jpg

Foto genomen in : land : Jerez de la Frontera, Andalusie ( Spanje )