Feria del Caballo
De feria ontstond ooit in de middeleeuwen in Jerez de la Frontera als paardenmarkt om in de loop van de tijd uit te groeien tot een zeer gevarieerde verzameling festiviteiten. Naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur zijn er nu ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten. Het festival staat bol van tradities, zo ook de kleding. Mannen dragen tijdens de week een statig ruiterpak (traje de corto), terwijl vrouwen zich uitdossen in een kleurrijke, in het oog springende zigeunerjurk (traje de gitana).

De feria wordt gehouden op het terrein van Parque González Hontoria waar zich ruim 250 casetas bevinden. Hier kan genoten kan worden van typische Jerez specialiteiten als flamenco, sherry en tapas.

De gastronomie tijdens Feria de Caballo is gevarieerd. Populaire delicatessen zijn bijvoorbeeld de pescaíto frito (gefrituurde vis), guisos (stoofschotels) en cola de toro (stierenstaart). Typische drankjes zijn oloroso (geurige, donkere sherry) en sherrywijn die niet zelden gemixt wordt met soda limoen.

Kitty-Schulz-Jerez-de-la-Frontera-feest-2.JPG

Foto genomen in : land : Jerez de la Frontera, Andalusie ( Spanje )